Vind voor elk kind het perfecte boek

Home > Nurdius Maximus

Nurdius Maximus

Nurdius Maximus: ‘Ooit zal ik de grootste held uit de Romeinse geschiedenis zijn, maar op dit moment schiet dat nog niet zo op…’

Nurdius droomt ervan net zo sterk te zijn als zijn broer Spierus, maar tot nu toe is hij gewoon een slungelige puber die over dingen struikelt. Hij houdt een dagboek bij zodat iedereen later kan lezen hoe hij de grootste held uit de Romeinse geschiedenis werd. En je kunt zeggen wat je wilt, maar overal maakt Nurdius indruk: van Rome tot Pompeï en van Egypte tot de Lage Landen!

De verwoede pogingen van Nurdius Maximus om een held te worden, leiden tot de meest hilarische situaties. In de verhalen zit een heleboel informatie verwerkt over de Romeinen. Over Ceasar en over de Romeinse samenleving, maar ook bizarre weetjes, zoals dat de Romeinen hun kleren wasten met urine.

Nurdius Maximus

Nurdius Maximus
Nurdius Maximus
Vindt het irritant dat niemand ziet hoe geweldig hij is, terwijl hij zeker weet dat hij ooit de grootste held uit de geschiedenis zal zijn!
Nurdius Maximus
Linus
Was vroeger slaaf bij de familie van Nurdius, en ook een beetje Nurdius' vriend. Nu is hij vrij en heeft hij een succesvolle plaswasserij.
Nurdius Maximus
Pa
Werkt voor Julius Caesar en is een belangrijk man. Zijn gierigheid zorgt vaak voor problemen.
Nurdius Maximus
Ma
Is Heel Erg Bijgelovig en laat al haar beslissingen afhangen van wat haar heilige kippen erover te kakelen hebben.
Nurdius Maximus
Julius Caesar
Heerser van Rome. Hij heeft één zwakke plek: zijn haar. Of liever gezegd, de afwezigheid daarvan. Nurdius' vader werkt voor hem.

Auteur/illustrator

Schrijver Tim Collins

Schrijver Tim Collins

Nurdius Maximus is bedacht door de Engelse schrijver Tim Collins. Humor is zijn handelsmerk! Het vierde boek over Nurdius, Het dagboek van Nurdius Maximus in de Lage Landen, schreef Tim Collins speciaal voor Nederlandse kinderen. Daarin lees je waarom het de Romeinen nooit is gelukt om Nederland helemaal te veroveren.

Bekijk auteurspagina

Tekenaar Andrew Pinder

De grappige tekeningen in de boeken over Nurdius zijn van Andrew Pinder. Deze Engelsman woont op het Spaanse eiland Mallorca. Eigenlijk is hij archeoloog. Hij maakte veel tekeningen van opgegraven voorwerpen, en gaandeweg werd tekenen steeds belangrijker. Nu is hij echt helemaal tekenaar én schilder.

Bekijk meer

Tekenaar Andrew Pinder

Knutselen en kleuren met ...

Inspiratie

Ons Kinderpanel over ‘Het dagboek van Nurdius Maximus in Griekenland’
Kinderpanel
Ons Kinderpanel over ‘Het dagboek van Nurdius Maximus in Griekenland’

Ons Kinderpanel las Het dagboek van Nurdius Maximus in Griekenland. Benieuwd wat zij van het boek vonden? Je leest het hier!

5 vragen aan… Andrew Pinder
Illustrator, Interview
5 vragen aan… Andrew Pinder

Andrew Pinder maakte voor heel veel boeken de tekeningen. Je kan hem bijvoorbeeld kennen van de grappige tekeningen in de boeken over Nurdius Maximus. Op zoek...

5 vragen aan… Tim Collins
Auteur, Interview
5 vragen aan… Tim Collins

Tim Collins is de schrijver van héél véél kinderboeken. Op zoek naar leuke weetjes over Tim voor je boekbespreking of spreekbeurt? Lees dit!

Nurdius Maximus doe-expo in het Waterliniemuseum
Familie & gezin, Geschiedenis
Nurdius Maximus doe-expo in het Waterliniemuseum

Wat deden die Romeinen nou eigenlijk allemaal? Ontdek het in de ‘Nurdius Maximus DOE-EXPO’ in het Waterliniemuseum (Bunnik). Wegens succes verlengd tot 6 januari 2020! De...

Boektrailer van Nurdius Maximus in Gallië