Vind voor elk kind het perfecte boek

Home > De regels van Floor

De regels van Floor

De regels van Floor is een hilarische boekenreeks. Heb jij al deze supergrappige boeken al gelezen? Het nieuwste boek is: Floor breekt door!. Floor is ook te zien op tv.

Regel 1: Alle kinderen mogen zelf regels maken!

Dat vindt Floor, en dat doet ze zelf dan ook volop. ‘Als je vader en je broer de hele tijd op zitten te scheppen over hoe leuk vissen is, moeten ze niet zeuren als er een keer iemand mee wil!’

Of: ‘Je mag nooit zomaar iemands haar knippen, behalve als die iemand de hele tijd al onaardig tegen je heeft gedaan.’

De regels die Floor bedenkt zijn vaak erg handig. Ze weet nu namelijk dat je altijd moet oppassen voor mensen met ogen in hun achterhoofd. En ze weet ook, uit eigen ervaring, dat je nooit met je vader een cadeau voor je moeder moet kopen, want daar komt alleen maar ruzie van.

Floor is blij met haar regels. Want het leven is al ingewikkeld genoeg, vooral als je zo’n vervelende broer hebt als Kees…

 

De regels van Floor

De regels van Floor
Floor
Floor maakt graag regels. Ze draagt haar haren in twee vlechtjes en is onwijs creatief.
De regels van Floor
Kees
Kees is de broer van Floor. Hij houdt van voetballen en gamen, is hartstikke stoer en durft alles! Hij vindt Floor soms best irritant.
De regels van Floor
Margreet
Margreet is Floors BFF. Stiekem is ze erg eigenwijs, maar dat geeft ze liever niet toe aan andere mensen, zeker niet aan Floor!
De regels van Floor
De vader van Floor
Floors vader houdt van verhalen vertellen en is dolblij als Floor een keer wil luisteren. Verder bakt hij heerlijke eieren met spek!
De regels van Floor
De moeder van Floor
Floors moeder heeft een keer cowboylaarzen gekocht voor Floors vader omdat ze wilde dat hij wat hippere kleding zou dragen.

Auteur/illustrator

Marjon Hoffman

Marjon Hoffman

Marjon Hoffman werd geboren op 25 september 1971 en groeide op in Amsterdam. Tegenwoordig woont ze in Abcoude, samen met haar man, poes en twee dochters. Als kind was Marjon een echte tekenaar, maar ze is uiteindelijk toch schrijfster geworden.

Haar eerste boek, De regels van Floor, kwam uit in 2003. Inmiddels heeft ze al een heleboel boeken geschreven, allemaal even grappig! Veel boeken over Floor werden getipt door de Nederlandse Kinderjury. Marjon schreef ook mee aan de scenario’s voor de tv-serie over Floor!

Bekijk meer

Georgien Overwater

Georgien Overwater is geboren in Gorinchem in 1958. Ze studeerde tussen 1978 en 1983 aan de kunstacademie in Arnhem.

Georgien is een tekenfanaat van kinds af aan. ‘Als kind zat ik al te tekenen. Op de kleuterschool mocht ik wel eens door blijven tekenen in de pauze. Ik tekende hele vellen vol met poppetjes die hand in hand over het papier zwierden,’ vertelt ze zelf.

Bekijk meer

Georgien Overwater

Knutselen en kleuren met ...

Inspiratie

Vier de zomer met boeken #zomerlezen
Tiplijst
Vier de zomer met boeken #zomerlezen

Denken we aan de zomer, dan denken we aan stapels boeken lezen. Deze toptitels koop je deze zomer met korting, ze kosten tijdelijk maar 10 euro.

De regels van Floor wint Emmy Kids Award!
Nieuws, Prijzen & nominaties
De regels van Floor wint Emmy Kids Award!

De regels van Floor heeft een International Emmy Kids Award gewonnen. De serie is gebaseerd op de populaire boekenreeks van Marjon Hoffman.

Van boek naar doek: verfilmde kinderboeken
Achtergrond, Kunst & cultuur
Van boek naar doek: verfilmde kinderboeken

Hoe gaat de verfilming van een kinderboek in zijn werk? Van pitch tot première, je leest het in dit artikel. Natuurlijk tippen we daarnaast nog een aantal mooie kinderfilms die je nu in de bioscoop of via streaming kunt kijken.

Floor op tv!

Er zijn al drie seizoenen van De regels van Floor op tv geweest, kijk alle afleveringen online terug!

Floor, goed geregeld!

Floor koopt een grote zak snoep voor een jarige klasgenoot. Maar de zak dicht laten tot het partijtje is wel heel erg moeilijk…

Floor trekt door!

Regel 1: Als je vader de krant leest en iets vertelt over een wereldreiziger, kun je dat beter niet zelf gaan proberen!